serving next grade performances

Producten en systemen
die doen wat u ervan verwacht.

Een eigentijds familiebedrijf in de kunststoffenchemie sinds 1974.

De Nederlandse Kunststoffen Chemie (NKC) wordt in 1974 opgericht door Nico Schoenmacker (commercieel directeur) en Guus Hartong (technisch directeur). Vanuit een klein bedrijfspand in Teuge levert NKC twee componenten coatings en kunststoffen voor zowel private labels als onder NKC-merk.

Wegens groei wordt besloten om een nieuw bedrijfspand te bouwen aan de Emdenstraat, op Industrieterrein Kloosterlanden in Deventer. NKC betrekt haar nieuwe onderkomen in 1978. Nadat Guus Hartong in 1986 komt te overlijden, wordt in december van dat jaar Marinus van den Beld aangetrokken als technisch directeur.

In 1993 trekt Nico Schoenmacker zich terug en gaat Marinus van den Beld door met NKC als enig directeur/grootaandeelhouder. Vanaf 1997 komt de tweede generatie Van den Beld in dienst van het bedrijf. Op dit moment is de bedrijfsvoering in handen van Gerwin, Martin en Lia van den Beld.

De strategie van expertise, klantbetrokkenheid en duurzame innovatie vertaalt zich tegenwoordig in de belofte ‘NKC. Serving next grade performances.’

NKC biedt u altijd een
passende oplossing voor
uw project of vraagstuk.

  • Eens kennismaken?
  • +31 (0)570 628 245